IQ Energy Nordic og Roskilde kommune afslutter projekt for Energistyrelsen

September 3rd 2020

Roskilde kommune og IQ Energy Nordic har med støtte fra Energistyrelsen i 18 måneder arbejdet med et koncept for databaseret energiledelse på ca. 200 ventilationsanlæg. Resultaterne er nu offentliggjort og viser, at kommuner med databaseret energiledelse på deres portefølje af ventilationsanlæg kan spare betydelige summer på både energiomkostninger og driftsomkostninger gennem databaseret energiledelse.

Der blev fundet optimeringspotentialer på ca. 50% af de overvågende anlæg og samlet udgør besparelserne over 500.000kWh årligt.

Anlæggene er efter optimeringen blevet løbende overvåget, og projektet kører videre i bilateralt regi mellem Roskilde kommune og IQ Energy Nordic. Erfaringerne indtil videre viser, at der i den løbende overvågning årligt findes nyopståede issues, som modsvarer ca. 50% af besparelserne som blev fundet ved optimeringen, hvilket med andre ord betyder, at efter 2 år vil gevinsterne ved optimeringen være forsvundet, med mindre at man fastholder processerne omkring den databaserede energiledelse.

test

Interested in learning more?

Take a look below for some electrifying further reading.

IQ Energy Nordic kåret til Gazelle virksomhed for 4. år i træk.

October 01, 2020Read More

IQ Energy Nordic bliver kåret til Gazelle virksomhed 2020 af dagbladet Børsen, hvilket er fjerde år i træk.

IQ Energy Nordic / Uno-X Danmark

September 22, 2020Read More

IQ Energy Nordic indgår på baggrund af en række succesfulde tests et samarbejde med Uno-X omkring databaseret energiledelse af deres ubemandede vaskehaller i Danmark.

IQ Energy Nordic / KFI Erhvervsdrivende Fond

March 12, 2020Read More

IQ Energy Nordic udvider samarbejdet med KFI omkring energy management og Eniscope til også at omfatte SPAR butikker i Danmark. Systemet er lige nu installeret på ca. 100 butikker. Samtidig…

Total energy saving solutions

Want to ask a question or request more info?

Contact Us